Legendat ikiomiin koteihinsa

Olipa kerran viisi legendaa… He kasvoivat Ikimetsässä telmien, tutkien, syöden ja nukkuen. Välillä otettiin mittaa toisistaan, mutta pusujakaan ei unohdettu. Kylki kyljen usein nukahdettiin masu täynnä maitoa. Viikot kuluivat ja jokainen alkoi etsiä omia polkujaan. Keskustelua käytiin kuka olisi halukas minnekin. Pakkasukko oli ollut jo jonkin aikaa huolissaan etelän liian lämpimistä talvista, joten hän päätti lähteä Helsingin kaupungin vilkkeeseen. Nukkumatti taas tiesi, miten tärkeää on huolehtia lasten unesta ja pitää huoli, ettei kukaan eksy. Näin Kuopio tuntui ainoalta oikealta paikalta. Joulupukki halusi tänä vuonna yllättää saapuvansa hieman aikaisemmin. Pielavedellä hän tietääkin olevan pari lasta, jotka varmasti ilahtuisivat tästä. Hammaskeijun siivet lentävät kohti Nilsiää. Siellä iso joukko odottaa jo häntä innoissaan. Sitten pääsiäispupu… rohkeasti päätti ottaa vastuun porotokasta huolehtimisesta. Kuono kohti Suomen Käsivartta! Paljon tuntui olevan kysymyksiä Käpy-emälle, jotta maailmalla sitten pärjäisi. Nämä legendat hoitavat varmasti hommansa. Hyvää matkaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s