Chiaran pentusuunnitelmat peruuntuivat

Chiaralla todettiin sikiöaikainen periytyvä rakennevika, emättimen väliseinä (3 mm). Väliseinän ventraaliosa kiinnittyy osin virtsaputken aukon sisälle. Ainoa vaihtoehto poistaa väliseinä olisi leikkaus rauhoituksessa, koska poistamiseen liittyy mm. verenvuodon riski. Chiara ei kykene luonnolliseen astumiseen eikä voisi synnyttää pentuja alateitse. Päätökseni oli selvä heti tiedon saatua. Valitettavasti Chiara ei ole jalostuskelpoinen, joten pentusuunnitelmat peruuntuvat.

Pääasia on kuitenkin se, että Chiara voi hyvin eikä hänellä itsellään ole mitään tietoa tästä emäntänsä surusta, vaan jatkaa elämäänsä yhtä iloisena kuin aina.

“Unfortunately we diagnosed an approximately 3 mm wide vaginal septum in the vestibule of the vagina. The ventral part of the septum is partly attached to the inside of the urethral opening, due to which removal of the septum was not performed. Removal of this septum might cause severe bleeding and has to be done in sedation with proper surgical equipment” (veterinarian). Chiara won’t get any puppies at all.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s