PAIM-T Hippa :-)

Olipa ihana päivä tänään Hilman ja Hipan kanssa Vehmersalmella.  Kuttukuun tilalla oli aivan ihana vastaanotto ja porukka, niin kaksi- ja nelijalkaiset :-) Yksitoista koirakkoa odotti suoritusjärjestyksen arvontaa jännittyneenä, ja meille napsahti 8. vuoronumero. Seurasimme eka porukan suorituksia, ja täytyy kyllä sanoa, että oli huikeaa nähdä eri rotuisten koirien toimintaa paimennustaipumustestissä. Testin ylituomarina toimi niin valoisa Sinikka Kumpusalmi. Uskomaton taito lukea koirien ja lampaiden käytöstä. Opin tänään niin paljon!

Mutta sitten itse Hipan suoritukseen… Hippa otti vastaan kaikki koirat ja ihmiset häntä heiluen vastaan. Lampaita Hippa näki elämänsä ensimmäistä kertaa. Eipä olisi taipumustesti voinut mennä paremmin. Sinikka antoi todella laajan ja antoisan palautteen Hipan toiminnasta ja luonteesta. Sinikka ja Hilma pystyivät vain kävelemään ja nautiskelemaan, kun Hippa itse tarjosi tasapainoittamista ja teki työtä tosi rauhallisesti ja tyylikkäästi. Hippa on tuumiskelija ja nuoresta iästä huolimatta käytöksessä oli vanhan koiran arvokkuutta. Laumaa lähestyminen oli hyvin harkitsevaa hyvällä tavalla. Hippa on työkoira-ainesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s