Chiaran luonnetesti + 203 pistettä

Chiara kävi tänään todistamassa luonteensa sopivaksi työhön, mitä on tehnyt pennusta saakka. Chiara osoitti luontaisen kykynsä avustajakoirana auttaa ihmisiä jo heti pentuna. Kasvatus- ja kuntoutuskoirana koulussa Chiara on toiminut kolme lukuvuotta ohjaten oppilaita mm. tarkkaavaisuudessa, muistitehtävissä ja yhteistyössä. Lukukoirana kirjastolla Chiara on ottanut vastaan niin lapsia kuin aikuisia ja innostanut lukuharrastuksen pariin. Chiara onkin todella taitava kuuntelija. Tällä hetkellä Chiara suorittaa kaverikoiravierailuja ja saanee pian myös ikioman oranssin huivinsa.

Luonnetesti osoitti, että Chiara on koira, jolla ei ole lainkaan terävyyttä (+1b). Chiara ei siis reagoinut lainkaan aggressiivisesti hyökkäystilanteissa. Puolustushalu Chiaralla on haluton (-1). Chiara heilutti häntäänsä ja oli heti valmis menemään tuomarin rapsuteltavaksi, kun sai luvan. Chiaran hermorakenne on tasapainonen (+2). Se kesti testitilanteen kuin minkä tahansa päivän tapahtuman. Taistelutahto on kohtuullinen (+1a). Taistelutahto voimistui leikin edetessä hyvin eli tarvittavaa moottoria löytyy. Chiaran temperamentti on vilkas (+3). Chiara reagoi nopeasti ympäristössä muuttuviin asioihin, mutta hyvin pienin elein. Muutoksiin se sopeutui siis hyvin. Chiara on kovuudeltaan hieman pehmeä (+1). Chiara muisti hetken ajan epämiellyttävät kokemukset (musta säkki, kelkka), mutta toisen tutustumiskerran jälkeen asia oli jo täysin selvä. Luoksepäästävyys oli selvästi koko testin ajan avoin ja hyväntahtoinen (+3). Ensimmäiseen laukaukseen Chiara reagoi selvästi, toiseen laukaukseen hieman ja kolmas olikin jo selvä juttu. Näin ollen Chiara on laukauskokematon. Yhteispisteet näin ollen +203. Nyt vaan metsästämään sitä viimeistä sertiä, niin saadaan vielä kauneustittelikin kaupan päälle.

Lukukoirana museotapahtumassa kesäkuussa 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s