Junon ja Luckyn pennut syntyivät

VIHDOIN!!! Unelma ensimmäisistä Ikimetsän bordercollien pennuista on nyt käynyt toteen! Juno synnytti Luckylle viisi todella pontevaa ja hyvinvoivaa pentua: kolme poikaa ja kaksi tyttöä sunnuntaina 18.9. klo 6-10 välillä. Synnytys meni hyvin. Avautumisvaiheen pituutta tarkalleen on vaikea arvioida, koska Juno aloitti jo niin ajoissa pesän tekemisen ja läähättämisen. Lauantaina puolen päivän jälkeen hengityksen tahti alkoi kuitenkin muuttua tiheämmäksi ja Juno alkoi etsiä piilopaikkoja.

Yöllä neljän hujakoilla näin ensimmäisen selkeän supistuksen. Siitä se lähti sitten aika vauhdilla etenemään. Junolla meni vedet, joten oli aika hälyttää kokenut kätilö Hannele avuksi. Ensimmäistä pentua Juno ponnisteli jonkin aikaa ennen kuin pieni hännän pää näkyi. Kaksi ensimmäistä pentua syntyi siis jalat edellä, kuten röntgenkuvasta voi nähdä. Kolme seuraavaa tulivat nätisti pää edellä. Jokainen löysi nisän omatoimisesti alta aika yksikön ja nyt neljä päivää onkin tankattu maitoa urakalla. Pennut vaikuttavat ikäistään paljon isommilta, mikä lienee isän ansiota. Pennut ovat Junon tapaan mustavoittoisia, mutta isältä on peritty todella kauniit valkoiset kuviot päähän.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s