Toffee

Toffee 27.1.2015 – 7.4.2018

Aniaras Curly Carla

Aniaras Curly Carla “Toffee” 

Rotu ja väri: Texel golden
Sukupuoli ja syntymäaika: Naaras, 27.1.2015
Kasvattaja: Katja Kivipuro, Turku

Toffee tuli meille viiden viikon ja päivän ikäisenä. Painoa oli lähtiessä 350 grammaa. Toffee on osoittautunut hyvin uteliaaksi tytöksi. Lakrtisi tuo paljon turvaa, mutta uusia asioita lähdetään tutkimaan varovaisen itsevarmasti. Ensimmäisen viikon jälkeen Toffee on totuteltu veteen pyllyn pesun yhteydessä ja harjaukseen. Kynsiä on tarkistettu joka viikkoa, että se tottuisi käsittelyyn. Toffee on erittäin kiltti ja on alkanut myös juttelemaan. Toffee on kasvanut hieman ja nyt 2 kk iässä painoa on 408 grammaa (29.3.). Lempiherkkua on punakaali ja jäävuorisalaatti. Toffee on nyt uskaltautunut juoksentelemaan hieman kauemmaksi Lakritsista. Mutta jos liian kauan Laktritsi viipyy muualla, niin kuuluvalla äänellä Toffee alkaa kutsumaan. Ihana pieni tuhisija ja tutkija!

Toukokuussa Lakritsi ja Toffee saivat uuden kodin, sillä vaihdoimme kerrostalon yhden tason huoneistoon. Nyt on lattialla enemmän tilaa juosta ja häkki on huomattavasti helpompi siivota. Toffee on kasvattanut jo pitkän karvan ja painoa toukokuun puolessä välissä oli 555 grammaa.

Kolmas koti toden sanoo.. eli ostimme isomman kanien häkin. Taikakuutiot eivät toimineet niin kuten odotimme ja oikean pohjamateriaalin löytäminen oli haaste. Nyt on oikea häkki ja kunnon muovipohja, mikä on kaikista helpoin siivota. Mutta näin ne asiat hoituvat..kantapään kautta löydetään parhaat ratkaisut. Toffee kasvatti todella pitkän turkin. Harmi, kun kuvaa ei hoksattu ottaa ennen trimmaamista, mutta seuraavalla kerralla sitten. Elokuussa punnitsimme Toffeen ja painoa on nyt 713 grammaa. Eli tuplaten on tullut siitä, paljonko Toffee painoi meille tullessa. Saimme vihdoin kesäisiä päiviä ja Iiris on ahkerasti päivittäin käyttänyt marsuja ulkona. Kumpikaan ei säntäile minne sattuu, vaan pysyttelevät visusti Iiriksen lähellä. Taikakuutioilla on välillä tehty alue, missä saavat vapaammin juoksennella omillaan. Apila ja tuore ruoho maistuvat..

Huomasimme, että Toffee ei ole oma itsensä. Toffeella oli kuumetta ja syöminen ei onnistunut. Iiris syötti Toffeeta kaksi päivää pipetillä ja näytti jo siltä, että Toffee alkaa piristyä. Muutama salaatin pala meni omatoimisesti masuun ja Toffee alkoi liikkua. Suru oli kuitenkin suuri, kun Toffee löytyi menehtyneenä häkistään. Voimat olivat loppuneet! Hyvää matkaa Toffee sinulle! Syö paljon apilaa ja heinää!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s