SKL:n kaverikoirat/Care dogs

Suomen Kennelliiton kaverikoiratoiminta / Care dogs on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa ja läheisyyttä ihmisille. Kaverikoirat ovat tavallisia kotikoiria eikä toiminnassa ole kyse ammatimaisesta terapiasta. Koiranohjaajat eivät ole käynneillä töissä, heille ei makseta korvausta eikä heillä ole terapeutin pätevyyttä. Kennelliiton kaverikoirat tunnistaa työasustaan eli oranssista huivista ja kaverikoiraohjaajan nimikyltistä. Kaverikoiratoiminta tarjoaa mahdollisuuksia asiakkaan elämänlaadun parantamiseen ja vaikuttaa sitä kautta positiivisesti ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Kaverikoiratoiminta on ennen muuta pitkäjänteistä toimintaa, jossa edellytetään koiranomistajalta sitoutumista. Käynnit tehdään käyntikohteiden toiveiden, ei koiranomistajien aikataulujen, mukaisesti. Kaverikoiratoiminta alkoi ja on jatkunut pyyteettömänä vapaaehtoistoimintana, jossa empaattiset ja hyväntahtoiset koiranomistajat tarjoavat oman koiransa ystävyyttä myös toisen ihmisen iloksi.

Vuonna 2013 Kennelliiton kaverikoiratoiminta hyväksyttiin kansainvälisen eläinavusteisen toiminnan kattojärjestön AAII:n (Animal Assisted Intervention International) täysjäseneksi.

Kisu ja Käpy tuovat iloa ja lämpöä  vanhusten, erityisryhmien ja lasten arkeen. Molempien kanssa olen kiertänyt hyvin erilaisissa paikoissa. Kisu rakastaa lapsia yli kaiken, joten Kisun tapaakin useimmiten ulkotapahtumissa ja kouluilla ja päiväkodeilla. Käpy kätevän koonsa vuoksi (voi nostaa sänkyyn) käy myös vanhaiskodeissa.

Koululla lasten ilona 10/2015
Koululla lasten ilona 10/2015
Käpy lähdössä koululle!
Käpy lähdössä koululle!