Ikimetsässä tapahtuu…

Ikimetsän ihme eli Ruska-tyttönen asustelee täällä Ikimetsän lähettyvillä Iinan ja Jukan ilona. On ihana saada seurata tämän reippaan, hyvin itsevarman, mutta niin sydämellisen koiranalun elämää. Elämä Ikimetsässä on rauhallista ja oleskelemme lähinnä kotioloissa, kuten meistä kaikki poikkeusajan vallitessa. Tärkeimpiä elämässä ovatkin lähimmäiset ja oma rakas perhe.

Ikimetsän joukko on kasvanut. Meidän iloksi on muuttanut Viktor ja Riona. Viktor saapui meille maaliskuussa 2020. Kiitos Ella, kun saimme seurata näiden neljän veljeksen kehitystä alusta saakka. Viktor, meidän kingi. Viktorista tuli heti osa laumaamme, ja Viktor löytyikin usein koirien kainalosta. Syksyllä sattumalta huomasin, että kaunis valkoinen tyttöpentu etsii omaa rakastavaa kotia. Olin salaa Viktorin kanssa jo pohtinut, että kissakaveri olisi varmasti mukava. Kiitos Ira, kun annoit Rionan perheeseemme. Riona muutti lokakuussa 2020 meille. Nimensä mukaisesti tämä valkoinen kuningatar on sulattanut jokaikisen sydämet, kuten Viktorkin teki. Koiralauma tuli Rionalle hyvin nopeasti turvalliseksi. Yhteiselo sujuu täällä paremmin kuin voi toivoa. Aika vaan tahtoo mennä kuin siivillä. Tänä vuonna Kisukin täyttää jo kymmenen vuotta ja Käpy kahdeksan vuotta. Tärkeintä on edetä päivä kerrallaan ja nauttia hetki hetkeltä. Jokainen aamu on uusi ihme! Mikä onkaan ihanampaa tässä elämässä kuin se, ettei tiedä mitä metsän uumenista päivän aikana löytyy.

Kisu ja Riona tammikuussa 2021

Legendat 2-vuotiaita!

Onnea 2-vuotiaille Legendoille!!! Ikävä on sitä päivää, kun te synnyitte. Voi sitä tuoksua ja nuuhkutusta… Maitobaarin antimet ovat kantaneet pitkälle. Teistä on kasvanut valtavan kauniita ja komeita koiria, mutta ennen kaikkea tyytyväisiä! Teillä kaikilla on maailman paras koti!

Juno aloitti pelastuskoiratreenit!

Juno, aivan HUIPPUA! Juno osallistui Tampereen seudun etsintäkoirat ry:n pääsykokeisiin viikonloppuna ja kuinkas kävikään… Juno valittiin alkeiskurssille! Niin fiksu, harkitsevainen ja kaikkia ihmisiä rakastava tyttö ❤️. Ensimmäiset luennot ja treenit takana ja eikun kuono kohti tulevaa!

Juno, Viva La Tia Black Velvet, our brave and lovely girl has been selected for the TSE ry (Search dogs in the Tampere region) beginners course ❤️Thank you Ania for this amazing girl! Thank you Johanna for taking Juno to the entrance exam! 

Juno… always so happy!

PAIM-T Hippa :-)

Olipa ihana päivä tänään Hilman ja Hipan kanssa Vehmersalmella.  Kuttukuun tilalla oli aivan ihana vastaanotto ja porukka, niin kaksi- ja nelijalkaiset :-) Yksitoista koirakkoa odotti suoritusjärjestyksen arvontaa jännittyneenä, ja meille napsahti 8. vuoronumero. Seurasimme eka porukan suorituksia, ja täytyy kyllä sanoa, että oli huikeaa nähdä eri rotuisten koirien toimintaa paimennustaipumustestissä. Testin ylituomarina toimi niin valoisa Sinikka Kumpusalmi. Uskomaton taito lukea koirien ja lampaiden käytöstä. Opin tänään niin paljon!

Mutta sitten itse Hipan suoritukseen… Hippa otti vastaan kaikki koirat ja ihmiset häntä heiluen vastaan. Lampaita Hippa näki elämänsä ensimmäistä kertaa. Eipä olisi taipumustesti voinut mennä paremmin. Sinikka antoi todella laajan ja antoisan palautteen Hipan toiminnasta ja luonteesta. Sinikka ja Hilma pystyivät vain kävelemään ja nautiskelemaan, kun Hippa itse tarjosi tasapainoittamista ja teki työtä tosi rauhallisesti ja tyylikkäästi. Hippa on tuumiskelija ja nuoresta iästä huolimatta käytöksessä oli vanhan koiran arvokkuutta. Laumaa lähestyminen oli hyvin harkitsevaa hyvällä tavalla. Hippa on työkoira-ainesta.