Haltiatar

Talvi 2014
Talvi 2014

Olen metsän haltiatar, Susanna Husso. Asun perheeni kanssa Iisalmessa, keskellä luontoa. Taloamme ympäröi ikimetsä ja Iijärvi. Elämässäni on ollut lähes aina koiria. Ensimmäinen koirani oli tiibetinspanieli Phoba, joka toi rakkautta sydämeeni 16 vuoden ajan. Tämän jälkeen metsään ovat jälkensä jättäneet Caro, Pepe, Toto ja Koda. Tämä bordercollienelikko laukkaa nyt yhdessä muistojen polulla.

Nyt metsässä tapustelevat akita Kisu ja paimensukuinen suomenlapinkoira Käpy, bordercolliet Chiara, Rex ja Juno, neva masquerade Viktor ja siperiankissat Riona ja Misa. Ikimetsän tuntumassa nauttii elämästään myös sijoitusnarttuni Ruska.

Miksi koiria? Koska rakastan koiria! Vapaa-aikani on mennyt 25 vuoden ajan vaihtelevasti mm. yhdistystoiminnassa (rahastonhoitajana, sihteerinä, puheenjohtajana), agilitykouluttajana, ylitoimitsijana, näyttelyissä kehäsihteerinä ja erilaisten harrastusten parissa (toko, pk, agility, rallitoko, nosework). Nykyään koira-avusteinen toiminta on lähellä sydäntäni, mikä kuuluu niin vapaa- kuin työaikaani, ja aktiivinen harrastus- ja yhdistystoiminta on jäänyt taakse. Olen Suomen Kennelliiton, Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran, Lappalaiskoirat ry:n, Suomen bordercolliet ja australiankelpiet ry:n, Sawon Tassujen, Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n, Suomen Kissaliiton ja Itä-Suomen rotukissa yhdistyksen jäsen. Kennelliiton kasvattajakurssin suoritin vuonna 2013 ja jatkokurssin marraskuussa 2014. Olen lisäksi kennelliiton kaverikoiraohjaaja. Keväällä 2017 osallistuin Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n koulutukseen, ja Käpy ja Chiara suorittivat soveltavuustestin, näytön ja hallintatestin hyväksytysti.

Kissat valloittivat Ikimetsän vuonna 2019, kun pääsimme seuraamaan Viktorin kasvua syntymästä lähtien. Koirat ihastuivat niin persoonalliseen Viktoriin ja Viktor niihin, mutta jotain vielä puuttui. Niinpä Riona saapui ja otti kuningatteren tittelin välittömästi haltuunsa. Marraskuussa 2020 suoritin Kissaliiton kasvattajan peruskurssin ja anoin Kissalan nimeä. Siperiankissa Misa matkusti Suomeen kesällä 2021. Misa viettää aikaa pääosin Tampereella, mutta käy Ikimetsässä säännöllisesti lomailemassa. Mikä ihaninta, niin kaikki vakiasukkaat ottavat Misan ilolla vastaan.