Haltiatar

Talvi 2014

Talvi 2014

Olen metsän haltiatar, Susanna Husso. Asun perheeni kanssa Iisalmessa, keskellä luontoa. Taloamme ympäröi ikimetsä ja Iijärvi. Elämässäni on ollut lähes aina koiria. Ensimmäinen koirani oli tiibetinspanieli Phoba, joka toi rakkautta sydämeeni 16 vuoden ajan. Tämän jälkeen metsään ovat jälkensä jättäneet Caro, Pepe, Toto ja Koda. Tämä bordercollienelikko laukkaa nyt yhdessä muistojen polulla.

Nyt metsässä tapustelevat akita Kisu ja paimensukuinen suomenlapinkoira Käpy, bordercolliet Chiara ja Rex, siperiankissat Viktor (neva) ja Riona, ja tietenkin kolme ihanaa lastamme ja mieheni. Ikimetsän tuntumassa nauttivat elämästään myös sijoitusnarttuni Juno ja Ruska.

Miksi koiria? Koska rakastan koiria! Vapaa-aikani on mennyt 25 vuoden ajan vaihtelevasti mm. yhdistystoiminnassa (rahastonhoitajana, sihteerinä, puheenjohtajana), agilitykouluttajana, ylitoimitsijana, näyttelyissä kehäsihteerinä ja itse kehässä koirieni kanssa sekä toko- ja pk- puuhissa. Olen Suomen Kennelliiton, Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran, Lappalaiskoirat ry:n, Suomen bordercolliet ja australiankelpiet ry:n, Iisalmen seudun käyttö- ja seurakoirayhdistyksen ja Sawon Tassujen jäsen. Kennelliiton kasvattajakurssin suoritin vuonna 2013 ja jatkokurssin  marraskuussa 2014. Olen lisäksi kennelliiton kaverikoiraohjaaja. Keväällä 2017 osallistuin Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n koulutukseen. Nykyään koira-avusteinen toiminta on lähellä sydäntäni ja kuuluu niin vapaa- kuin työaikaani. Marraskuussa 2020 suoritin Kissaliiton kasvattajan peruskurssin.