Chiara

chiara Seinäjoen näyttely 19.3.2017

Pikkupaimenen Because I Can, syntynyt 30.4.2016 Jyväskylässä
Kasvattaja: Sari Solanti, Pikkupaimenen kennel
Chiara Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
- Chiara on virallinen kasvatus- ja kuntoustuskoira (soveltavuus-
  testi toukokuussa 2017, työnäyttö ja hallintaosuus huhtikuu 2018)
- Chiara on toiminut Iisalmen kaupunginkirjaston lukukoirana
  syksystä 2017 alkaen.
- Elbow A/B, hips 0/0, knees 0/0, heart healthy 
- Eyes tested clear at 6 weeks and 16.10.2018, ICAA healthy 
- VA0, LTV0
- CEA/CH, CL, TNS clear by parentage
- Glaucoma N/G - Carrier 
- RTK 1, 2xCAC, 2xres-CACIB

Chiara… He lives in you, kuten Leijonakuninkaassa lauletaan. Chiara on Toton tytön pojan tyttö. Tämä aivan ihastuttava pieni tyttö asteli laumaamme ja suoraan sydämiimme. Kisu, Käpy ja Pipru ottivat tytön vastaan häntä heiluen. Uskomaton luonne ja itsevarmuus, mutta niin kiltti ja lempeä.  Kiitos Sari tästä mahdollisuudesta!

Chiaran kanssa on tutustuttu useampaan lajiin mielenkiinnolla (haku, agility, toko, rallytoko, nosework). Eniten Chiara tykkää rallytokosta, ja siinä olemme avoimessa luokassa. Näyttelykehät ovat myös tuttuja ja kaksi sertiä onkin takataskussa. Ennen kaikkea Chiara on ihmisten koira, joka rakastaa olla lähellä ja tehdä pieniä päivänaskareita (pyykkien laittaminen kuivumaan, tavaroiden nosteleminen, valojen päälle laittaminen ja sammuttaminen…).

Chiara työskentelee myös kouluympäristössä ja onkin ihastuttanut yhteistyökyvyllään kaikki oppilaat. Huhtikuussa 2018 Chiara suoritti Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n lopullisen työnäytön ja hallintatestin erinomaisin arvosanoin hyväksytysti. Aivan uskomattoman upea näyttö ja osoitus siitä, mihin Chiara pystyy.

Seinäjoen ryhmänäyttelyn 19.3.2017 arvostelu:

“Viehättävä, linjakas, ikäänsä nähden hyvärunkoinen narttu, jolla todella puhutteleva pää ja ilme. Hyvin ilmekkäät korvat, kaunis kaula, varma-asentoinen häntä, sopiva luusto, liikkuu erinomaisesti sivusta katsottuna, matala pitkä askel, kinnerahdas takaa. Hieno käytös ja esiintyminen”. JUN2 ERI Tuomari Elena Ruskovaara