Chiara

 

chiara Seinäjoen näyttely 19.3.2017

RTK1 Pikkupaimen Because I Can ”Chiara” (kuva: Janina Kantola)

Syntynyt 30.4.2016 Jyväskylässä
Kasvattaja: Sari Solanti, Pikkupaimenen kennel
Chiara Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
- Chiara on suorittanut Koirat kasvatus- ja kuntoustustyössä ry:n 
  soveltavuustestin hyväksytysti toukokuussa 2017
- Chiara on toiminut Iisalmen kaupunginkirjaston lukukoirana syksystä  2017 alkaen.
- Lonkat A/B, kyynäret 0/0, polvet 0/0, sydän oireeton

Chiara (Kiara)… He lives in you, kuten Leijonakuninkaassa lauletaan. Chiara on Toton tytön pojan tyttö. Tämä aivan ihastuttava pieni tyttö asteli laumaamme ja suoraan sydämiimme. Kisu, Käpy ja Pipru ottivat tytön vastaan häntä heiluen. Uskomaton luonne ja itsevarmuus, mutta niin kiltti ja lempeä. Chiara on yhteisomistuksessa Sarin kanssa ja niin innolla odotamme, mitä tämä tyttö tuo tullessaan. Kiitos Sari tästä mahdollisuudesta!

Chiaran kanssa on tutustuttu useampaan lajiin mielenkiinnolla (haku, agility, toko, rallytoko, nosework). Eniten Chiara tykkää rallytokosta, ja siinä olemme avoimessa luokassa. Ennen kaikkea Chiara on ihmisten koira, joka rakastaa olla lähellä ja tehdä pieniä päivänaskareita (pyykkien laittaminen kuivumaan, tavaroiden nosteleminen, valojen päälle laittaminen ja sammuttaminen…). Chiara on työskennellyt myös kouluympäristössä ja ihastutti yhteistyökyvyllään kaikki oppilaat. Isona Chiarasta tuleekin avustaja ja luokkakoira.

Seinäjoen ryhmänäyttelyn 19.3.2017 arvostelu:

”Viehättävä, linjakas, ikäänsä nähden hyvärunkoinen narttu, jolla todella puhutteleva pää ja ilme. Hyvin ilmekkäät korvat, kaunis kaula, varma-asentoinen häntä, sopiva luusto, liikkuu erinomaisesti sivusta katsottuna, matala pitkä askel, kinnerahdas takaa. Hieno käytös ja esiintyminen”. JUN2 ERI Tuomari Elena Ruskovaara