Hippa

Ikimetsän Hammaskeiju, syntynyt 24.9.2017 Iisalmessa 
Kasvattaja: Susanna Husso / Ikimetsän kennel  
Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä 
- Pompen taudin, Prcd-PRA:n ja DM:n suhteen terve 
- Asuu sijoituksessa Nilsiässä Puustisen perheessä Hilma-tytön       
  hyvässä hoidossa.     
- Katselmuksessa 2018 narttupentujen 1. sija.
- Siilinjärvi EH NUK4
- PAIM-T, erinomainen

Hippa on kerrassaan mahtava tyyppi! Hipalla on erittäin itsevarma ja elämää rakastava asenne. Hipasta on kasvanut oikea kaunotar ja rakenteeltaan jämäkkä “musta karhu”. Voimaa löytyy niin, että isommatkin koirakaverit jäävät kakkoseksi vetoleikeissä. Hippa osallistui Katselmukseen aurinkoisessa Asikkalassa 5.-6.5.2018. Hippa tuli paria päivää ennen meille asettumaan “entiseen laumaansa”. Ensimmäisenä yönä hieman ihmeteltiin, että missäs se oma perhe on, mutta pian Hippa hoksasi, että mitäs turhia tässä hätäillä, kun koira- ja ihmiskavereita riittää joka suunnassa. Hippa hurmasi kyllä kaikki iloisella luonteeltaan. Kisun kanssa otettiin pienin askelin, mutta lopulta Kisu olikin se kaikista mukavin vetoleikin vastapuoli.

Katselmuksessa Hippa oli kuin kotonaan, vaikka koiria oli viikonlopun aikana 250 ympärillä. Kevythäkkiin Hippa asettui nätisti ja seuraili varjosta menoa. Kehässä näkyi  ahkera työ ja harjoitus, mitä Hilma ja Hippa ovat tehneet yhdessä. Hippa tiesi tarkalleen, mitä tulee tehdä. Tuomareilta Hippa sai kehuja upeista liikkeistä ja esiintymisestään. Tästä kunnia siis Hilmalle! Narttupentuja oli yhteensä 11, ja Hippa sijoittui ensimmäiseksi. Kylläpäs oli upea päivä!

Hilma harjoittelee Hipan kanssa temppujen tekemistä, perustottelevaisuutta, agilityä ja on tutustunut myös agidanceen. Monipuolinen parivaljakko!

Hippa suoritti erinomaisin arvosanoin paimennustaipumustestin 28.6.2019 Vehmersalmella Kuttukuun tilalla. Tuomarina toimi Sinikka Kumpusalmi. Hippa on laumaa lähestyessä hyvin harkitseva, tunnustelee hienosti voimaansa ja selvästi työkoira-ainesta. Kaikille koirille ja ihmisille avoin ja ystävällinen.

Hippa 28.6.2019 Sinikka Kumpusalmi Kuva: Wilma Kleimola