Käpy

Syntynyt 20.3.2013 Lempäälässä 
Kasvattaja: Sanna Kalliosaari / Seitavuoren Kennel 
Käpy Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä. 
- Paimensukuisten lapinkoirien Katselmuksessa 2014 JUN 4/5
- Katselmus 2015 AVO 4/6 loppukehässä (Käpyn luokassa 31 narttua)
- Katselmus 2016 Junior Handlerissa toinen sija Iiriksen kanssa
- Käpy on Kennelliiton virallinen Kaverikoira
- Käpy on Iisalmen kaupunginkirjaston lukukoira
- Käpy suorittanut Koirat kasvatus- ja kuntoustustyössä ry:n 
  soveltavuuskokeen hyväksytysti elokuussa 2016
- Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n koira-avusteisessa 
  koulutuksessa (kevät 2017)
- Lonkat A/A  ja kyynäret 0/1. Käpy on geenitestattu Pompen  taudin 
  ja Prcd-PRA:n suhteen terve, DM:n suhteen kantaja.

Voi Käpyseni minkä teit, kun tulit perheeseemme. Sulatit sydämemme saman tien ja itse nimensäkin keksit. Elias oli automatkalla yhdesti ehdottanut nimeksi Käpyä. Kun saavuimme pihaan, otit saman tien kävyn suuhun ja lähdit juoksemaan. Tutustuit rohkeasti häkin läpi Kisuun ja Kodaan.  Kisu otti sinut heti ”pennukseen” ja jo samana iltana uskalsit kiivetä Kisun selkäänkin. Koda-herra halusi tutustua sinuun hitaammin ja kunnioitit sitä päätöstä oikein hyvin. Nyt myös Koda antaa sinun nukkua kiinni kyljessä ja nauttii sinun läsnäolosta.

Käpyn kanssa olen käynnyt agilityn alkeiskurssin. Käpy on erittäin nopea oppimaan niin toivotut kuin vähemmän toivotut asiat. Varsinkin agilityssä en osaa aina sanoa onko se kala vai lintu. Pikku hiljaa olen ruvennut miettimään myös sitä vaihtoehtoa, että Käpy osaa vetää minua nenästä aika hyvin. Käpy on pehmeä luonteeltaan ja äärimmäisen kiltti kaikille ihmisille ja eläimille. Käpy on ollut Kennelliiton Kaverikoiratoiminnassa 2-vuotiaasta lähtien ja elokuussa 2015 Käpy aloitti Iisalmen kaupunginkirjaston lukukoiran viran hoitamisen. Keväällä 2018 Käpy suorittaa harjoittelun koululla. Näytön ja hallintatestin suoritettua Käpystä tulee kasvatus- ja kuntoutuskoira.

Paimensukuinen suomenlapinkoira, miksi? Etsimme perheeseemme koiraa, joka on pieni, mutta tarpeeksi iso, viihtyy ulkona, on luonteeltaan iloinen ja ystävällinen ja on ulkonäöltään miellyttävä sekä on tarpeen tullen mukava harrastekoira mm. agilityssä.  Rodussa minua kiehtoo erityisesti rodun historia, alkuperä ja monimuotoisuus.

Käpystä on kasvanut tasapainoinen ja oikein mukava koira. Käpy rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja varmasti pitää huolen siitä, että saa rapsutuksista osansa. Käpy haukkuu innostuessaan ja silloin, kun tulen töistä kotiin. Turhaan se ei räksytä pihalla, vaan nauttii auringon lämmöstä ja tuulesta. Käpy on nimenomaan nautiskelijaksi. Se rakastaa laumaansa ja sisällä luvan sallitessa on aina sohvalla kylkeä vasten. Käpy on osallistunut kolme kertaa paimensukuisten lapinkoirien Katselmukseen ja molemmilla kerroilla pääsi upeasti loppukehään. Käpy nauttii esiintymisestä ja jaksaa poseerata vaikka kuinka kauan. Käpy rakastaa lapsia.

Katselmuksen arvostelu 2014: ”Bikiniasuinen, siro, pieni tyttö, 1 v. Suorat etukulmaukset, takakulmaukset OK. Erittäin avoin, ystävällinen, helppo käsitellä. Purenta OK. Esitetään erinomaisesti. Liikkuu kevyesti. Söpö tasapainoinen kokonaisuus.” Tuomarina Anu Ylimaa

Katselmuksen arvostelu 2015: ”Nätti nartun kokonaisuus. Sievä pää, jossa saisi olla stoppia enemmän. Hyvä ylälinja. Kauttaaltaan rakentunut hyvin. Hyvä eturinta. Liikkuu erittäin mallikkaasti. Hyvä turkki. Purenta ok.” Tuomarina Janika Wiksten

Käpyn kuva-albumi