Käpy ja Remu

käpy ja remu tiedot

Käpyn iloinen ja sosiaalinen luonne on yksi lähtökriteereistäni sille, että haluan kasvattajana Käpyn jatkavan sukuaan. Käpyllä on kahdeksan sisarusta, jotka kaikki ovat ystävällisiä perhekoiria. Käpy on aivan ihana sylikoira, joka rakastaa laumaansa yli kaiken. Iisalmen kaupunginkirjaston lukukoirana Käpy ilahduttaa niin vauvoja kuin vaareja. Käpy on hyvin siro ja kevyt narttu, mutta kokonaisuudessaan rakenteeltaan erinomainen. Käpy liikkuu erinomaisesti matalalla ryhdillä ja liikkeissä on tarvittavaa vahvuutta. Pennutuksen jälkeen Käpyllä on tarkoitus jatkaa agilityä, missä nopeutta ainakin riittää. Käpy on erittäin nopea oppimaan ja hoksaamaan. Koulutuksessa Käpy on hieman pehmeä, joten koulutusmenetelmien tulee olla Käpyä itseään kannustavia ja palkitsevia ja itseohjaavia. Palkkioksi käy hyvin makupala, mutta agilityssä huomaa selvästi, että itse tekeminen riittää palkaksi. Noutamisen opettaminen tuntui alussa hankalalle, mutta nyt senkin Käpy hoitaa jo mallikkaasti, kun mentiin hieman hänen ehdoillaan.

Käpyn sulhaseksi valittiin Remu. Remu elää kolmen koiran laumassa. Perheeseen kuuluu myös hevonen, jota Remu haistelee kaikella kunnioituksella. Remu on ihmisläheinen, miellyttämishaluinen ja erittäin kiltti.  Remu tervehtii vieraita ihmisiä häntä heiluen, muttei jää pyörimään jalkoihin. Tulee toimeen hyvin myös toisten koirien kanssa. Remulla on upean muhkea turkki (parkki vaalein merkein), mikä tasapainottaa Käpyn kevyempää ilmettä. Rakenne on vankka ja huomattavasti Käpyä vahvempi. Remu painaa noin 21 kg ja säkäkorkeus on n. 48-49 cm eli kyseessä on komea nuori herra. Remun sisarukset ovat myös runsasturkkisia ja kauttaaltaan vahvempia. Remu on luonteeltaan energinen kumppani, joka on kaikessa mukana. Remu rakastaa noutamista ja hakee palloa niin kauan, kun heittäjä väsyy. Remu on myös hyvin noheva ja oppii uudet asiat helposti.

Pompen taudin ja Prcd-PRA:n osalta pennuista tulee terveitä. DM:n suhteen Käpy on geenitestattu kantajaksi, mutta Remu on polveutumisen perusteella (Remun emä Halla ja isä Nalle on geenitestattu terveeksi) terve. Näin yhdistelmästä ei voi syntyä sairaita pentuja, vaan terveitä tai kantajia. Sukutaulussa lähisukulaisista lonkkakuvatuista koirista paria koiraa lukuunottamatta tulokset ovat A tai B ja kyynärkuvatuista 0/0.

Pennut tulevat kasvamaan perheemme keskellä näin tutustuen eri-ikäisiin lapsiin ja nuoriin. Perheemme koirat ovat erittäin ystävällisiä ja uskon, että akitamme Kisu toimii heti sijaisäitinä, kun tilanne sen sallii. Myös siskoni koirat (villakoira ja shetlanninlammaskoira) tulevat tutuiksi pennuille. Pihamme on aidattu (vajaa hehtaari), joten vapaata tilaa on juoksennella mielin määrin ja tutustua metsän, järven ja peltojen hajuihin. Pentuja tullaan käyttämään myös erilaisissa paikoissa ja totutetaan ne erilaisiin ääniin, ajoneuvoihin ja muihinkin eläimiin esim. naapurin hevosiin ja perheemme marsuihin. Kaikki tämä tietenkin pentujen ehdoilla ja iän karttuessa.

Kaikille pennuille on koti odottamassa.