Jumalat

Junon ja Lyckyn tarina

Juno – roomalaisen mytologian taivaan ja avioliiton jumalatar. Juno opastaa nauttimaan elämästä ja itsestään täysin siemauksin. ”Ota vastaan avoimin mielin kaikki se, mitä elämällä on tarjottavanaan. Kohtaa tämä hetki ajatellen, että juuri nyt sinulla on kaikki mitä tarvitset. Avaa itsesi ajatukselle, että olet kykenevä antamaan ja vastaanottamaan rajatonta rakkautta.”

Juno ja Luckyn kohdatessa taivaan ja ukkosen jumala kertoi olemassaolostaan. Ukkonen jyrähti vain kerran osoittaakseen, että nyt oli oikea hetki. Muuta ei tarvittu kuin se hetki ja Luckyn tuomaa onnea. Hetki oli niin voimakas, että sen seurauksena syntyivät nämä upeat jumalat ja jumalattaret.

Vulcan – tulen ja tulivuoren jumala

Vulcan teki tuloaan jonkin aikaan ennen kuin näytti itsestään pienen osan. Päättäväisenä Juno auttoi Vulcania eteenpäin, kunnes purkaus järähti suurella voimalla. Otsassa liekin merkki ja niskassa alasin, jotka kuvastivat jo heti syntymähetkellä sitä, mikä Vulcanin elämäntehtävä tulee olemaan. Suomalaisten muinaisen ylijumalan mukaan poikaa kutsutaankin Ukoksi.  

Discordia – Kiistan ja eripuran jumalatar

Vulcanin pääseminen ensimmäisenä tähän maailmaan aiheutti todennäköisesti jotain eripuraa siskonsa kanssa. Heti perään syntyikin Discordia, joka teki selväksi oman mielipiteensä samalla sekunnilla kun sai äänensä kuuluviin. Maitobaarissa asiaa oli niin paljon, että ehtiköhän emäntä maitoaan nielaista. Luonteen mukaisesti kutsumanimestä ei ole päästy vielä yhteisymmärrykseen. 

Bacchus – viinin ja hedelmällisyyden jumala

Veljen ja siskon välinen kiista lienee huvittanut seuraavaa tulijaa. Bacchus, joka tunnetaan siis humoristisena poikana, ei niinkään välittänyt sisarustensa touhuista, vaan päätti saman tien ruveta nauttimaan rauhallisesti tarjoilusta. Bacchus osaa nauttia elämästään ja huomion keskipisteensä olemisesta peittelemättä ja innostuukin siitä välillä. Hänen kutsumanimensä on näin ollen Into.

Somnus – Unen jumala

Aamu alkoi jo sarastaa, kun seuraava poika syntyi hieman uneliaana tähän maailmaan. Aamuherätyksen jälkeen Somnus huomasi auringonsäteen osuvan häneen. Nopeasti hän joi vatsansa täyteen maitoa ja jatkoi unia. Päivän kääntyessä yöhön tämä hurmaava poika herää seikkailuihinsa. Loki, jonka villit seikkailut johtavat usein pulaan, mainitaan myös skandinaavisessa mytologiassa. Loki selviytyy kuitenkin aina ove-luutensa ansiosta. 

Fortuna – Onnen ja sattuman jumalatar

Kaikkien onneksi sisarukset saivat joukkoonsa myös toisen tytön. Fortuna, tämä hyväntahtoinen tyttö heilutti häntäänsä jo syntyessään. Jotain sattumaa lienee on tämän tytön kohdalla, sillä niskassa on selvä salaman merkki. Myös Lucky-isän nimellä täytynee olla asian kanssa jotain tekemistä. Kutsumanimekseen hän saa Papun, kuten sadussa Jaakko ja pavunvarsi sattumalla oli onnea ja iloa tuova merkitys. 

Viikot kuluivat ja sisarukset alkoivat kehittyä. Ukko-veli yhdessä emännän kanssa usein löytyi pihamaan kaukaisimmilta nurkilta. Siellä välillä juostiin iloisesti ja kohta oltiin nujuamassa toistensa niskassa. Sisällä sama peli usein jatkui. Juno joutui usein erottamaan lapset toisistaan ja pitämään puhuttelun. Jokin kuitenkin veti näitä kahta puoleensa. Toisistaan pidettiin aina huolta ja unille asettauduttiin visusti toisissaan kiinni. 

Lokin seikkailut olivat sen verran kiinnostavia, että Papu lähti usein sen mukaan. Heillä näytti olevan niin hauskaa ja meno päällä, että välillä piti yhdessä pysähtyä lepäämään. Onneksi Papu piti huolen siitä, ettei Loki mennyt liian pitkälle ovelien jekkujensa kanssa. Into-veli sai pikkuveljen- ja siskon usein pysähtymään hassutuksillaan. Into opetti mitä humoristisempia temppuja ja sitten niitä harjoiteltiin koko joukolla. Kun tilanteet menivät liian vakaviksi, Inton huumori sai erimielisyydet unohtumaan.