Käpy ja Sirius

PENNUT SYNTYIVÄT 24.9.2017, 4 urosta ja 1 narttu. Kaikilla on jo koti odottamassa!

kc3a4py-sirius.jpg

Käpyn ja Siriuksen treffit onnistuivat yli odotusten. Ikimetsään odotetaan pentuja syyskuun puolen välin jälkeen. Pentueen isä on aivan hurmaavaa herrasmies, Sirius (s.5/2011), jonka rauhallisuus ja itsevarmuus ihastuttavat jo itsesssään. Sirius on luonnetestattu ja on laukaisuvarma, lisäksi hermorakenne on tasapainoinen. Sirius pysyy vapaana omalla pihallaan yhdessä Remu-koiran kanssa ja hoitaa myös perheen kissanpentua. Syksyisin Sirius viihtyy isännän mukana lintumetsällä ja on tutustunut myös verijäljestykseen. Rakkaan harrastuksen eli vaeltamisen myötä lapin maisemat ovat tulleet tutuksi. Metsässä Siriuksen tyytyväisyys loistaa kuin tähtitaivaan kirkkain tähti. Käpyyn pääset tutustumaan tarkemmin tästä :-)

Kuten ikimetsää vaalitaan sen monimuotoisuuden vuoksi, myös kasvattajana haluan säilyttää rotujen monimuotoisuuden. Tavoitteenani on kasvattaa ensisijaisesti mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia koiria. Koira on laumaeläin ja perheenjäsen eli koiran luonteen tulee olla iloinen ja seurallinen.

Suomenlapinkoiraa kasvatan ihmisten seuraksi. Käpyn ensimmäiset pennut (2015) ovat ilahduttaneet omistajiaan lenkkikaverina, vaelluksella, haku-, toko-, agility- ja rallytokotreeneissä, Nose Work -työskentelyssä, paimennuksessa ja tallikoirana, mutta ennen kaikkea perheenjäsenenä. Ystävällinen luonne on sulattanut kaikkien sydämet. Hugo ja Pope ovat suorittaneet lammaspaimennustaipumustestin hyväksytysti. Käpyn sydämellinen luonne ja Siriuksen tasapainoinen hermorakenne antavat hyvät lähtökohdat pennuille.

Käpy syö monipuolista tiineelle nartulle tarkoitettua Musti ja Mirristä ostettua kuivaruokaa sekä  MUSH B.A.R.Fin laadukkaita tuotteita. Päivittäin lisään Käpyn ruokaan myös Nutrolinin ravintoöljyä.

Haluan antaa pentujen uusille omistajille elämänkaverin, lemmikin, jonka kanssa voi nauttia elämästä päivä kerrallaan niin mukavien kuin ikävien asioiden parissa. Elämä ei ole aina yhtä juhlaa, vaan elämän tuomat vaikeudet ja haasteet kasvattavat ja opettavat meitä. Riki Sorsan laulun “Elämän kipinä” sanat kuvaavat juuri sitä, mitä kasvattajana ajattelen elämästä. Uusi tie, jonka kerran vain saan alkaa…Pennun omistajalta edellytän, että pennulle tarjotaan hyvä koti. Koti, missä perusasiat ovat kunnossa. Koiraa ei koskaan pidä ottaa vastaan lahjana eikä hetken mielenjohteesta. On myös hyvä tutustua rodun historiaan, käyttötarkoitukseen ja terveyteen. Koira tulee aina hankkia harkiten, sillä tulet olemaan koirallesi koko sen elämä. Pennun kasvattaminen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi vaatii työtä. Matkalla kohti aikuisuutta tulee varmasti olemaan hetkiä, jolloin epätoivo saattaa vallata mielen. Kasvattajana annan kaiken tukeni ja tietoni. Yhdessä varmasti selviämme, mitä elämä tuokin sitten tullessaan.

Ennen pennun ostamista

– olet tutustunut huolella rotuun (luonne, käyttötarkoitus, terveystilanne…)
– olet käynyt mahdollisuuksien mukaan tutustumassa minuun, pentuihin ja emään paikan päällä.

Ikimetsän pennut luovutetaan

– aikaisintaan 8 viikon ikäisinä
– rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon
– eläinlääkärin tarkastamina
– mikrosirutettuina
– madotettuina
– ihmisiin (sekä lapsiin että aikuisiin) ja muihin koiriin/eläimiin sosiaalistettuina sekä erilaisiin ympäristöihin/ääniin totutettuina

Pennut saavat uusiin koteihin lähtiessään mukaansa

– kirjalliset hoito-ohjeet ja tietoa rodusta/rotuyhdistyksestä/paimensukuisen lapinkoiran seurasta ja Kennelliitosta
– pentupaketin: Musti ja Mirrin penturepun (sis.  lelu, kuppi, pussin laadukasta kuivaruokaa) sekä kaulapannan.
Nutrolinin laadukkaan tarvikepussin, uuden pennunomistajan muistilistan, ilmaiseksi tilattavan nimilaatan kaulapantaan ja muuta pennun alkutaipaleelle helpottavaa materiaalia sekä MUSH B.A.R.F Vaisto® PUPPY FORMULA -lahjakortin.
– oman alustan (tutuilla hajuilla)
– pennun kehityksestä kuvakollaasin  ja
– rokotus- ja madotusohjelman.

Lisäksi saat

– Paimensukuisen lapinkoira seuran ensimmäisen vuoden jäsenyyden
– kasvattajan tuen kaikissa koiraan liittyvistä kysymyksistä ja
– pennun ostohinnasta 50 euron palautuksen, kun pentu lonkka- ja kyynärkuvataan myöhemmin.

Kipinän, elämän sain vahvan
ja sielun kiihkeän.
Vapaus ja kaipaus sen
on piirretty pintaan sydämen.

Uusi aamu mua kantaa.
Uusi tie, jonka kerran vain saan alkaa
ja se kantaa, jos sen antaa,
mua kohti rantaa elämän.

Here I am this is me
There’s no where else on Earth I’d rather be
Here I am it’s just me and you
And tonight we make our dreams come true

It’s a new world it’s a new start
It’s alive with the beating of young hearts
It’s a new day it ‘s a new plan
I’ve been waiting for you
Here I am

2 thoughts on “Käpy ja Sirius

Comments are closed.