Tiineysaika ja synnytys

Käpyn masu pyöristyy kovaa vauhtia…

14.9.2017 Niin se aika vaan menee ja tänään on 52 vuorokautta ensimmäisestä astumisesta. Käpyn ympärysmitta on kasvanut valtavasti: 23 vrk oli 52 cm ja tänään 71 cm. Käpyllä on pohjaton ruokahalu ja juo vettä paljon. Viihtyy koko ajan ihmisten lähellä ja vaatii hieromista ja silittämistä. Käpy on kyllä saanut joka päivä huiman annoksen rakkaushormoonia. Niin valloittava kuin se onkin, meidän käpysemme.

15.9. Kävimme kuvissa taas pidemmän harkinnan jälkeen… On tietty rauhallisempi mieli itsellään, niin tietää suunnilleen, montako sieltä on tulossa. Vaikka kuvaa kun katsoo, niin pentuja voi olla viisi tai kuusi. Pääasia kuitenkin, että Käpy jaksaa vielä reilun viikon ja sitten synnytys sujuisi ilman suurempia ongelmia. Painoa Käpyllä oli 19,1 kg lähtöpainon ollessa 12,6 kg.

röntgenkuva

60-61 vrk Käpy aloitteli läähättämisen. Välillä nukkui pitkiäkin pätkiä, sitten läähätti ja käveli. Lauantai 23.9. Käpy sitten läähätteli jo enemmän ja aloitti pesän rakentamista. Hyvä luola löytyi kirjoituspöydän alta, siellä oli hyvä valmistautua tulevaan. Lauantain ja sunnuntain välisen yön Käpy nukkui yllättävän hyvin.

62 vrk Sunnuntaiaamu koitti ja ajattelin kaiken varalta soitella päivystäjälle, kun supistuksia ei vielä kuulunut. Puhelun jälkeen Käpy halusi välittömästi ulos kakalle. Sen jälkeen teki vielä kaksi kakkaa. Sisälle päästyä alkoi heti supistukset. Niitä tuli säännöllisesti tosi tiheään tahtiin. Ei aikaakaan, kun sanoin siskolleni Johannalle, että nyt on kyllä jo ponnistus. Kohta Käpy ulahti ja ensimmäinen oli pentulaatikossa. Käpy aloitti välittömästi kalvojen poiston ja nuolemisen. Tässä välissä kiireinen soitto Niinalle ja Johanna huolehti, että pikkupoika pääsee avamaan maitobaarin. Näin syntyi ensimmäinen poika… Kello 14.15 mennessä Käpy synnytti neljä poikaa ja yhden tytön. Käpyn supistukset olivat pitkiä ja määrätietoisia ja synnytys sujui helposti. Myöhemmin illalla syntyi vielä yksi tyttö, mikä valitettavasti lähti kuitenkin ikiniityille… Suurena apuna oli jo edellisestä synnytyksestä tutuksi tullut Niina. Olet maailman ihanin ja ystävällisin ihminen, kun tulit auttamaan juuri 24.9. :-).

PENNUT SYNTYIVÄT SIIS 24.9., 4 urosta ja yksi narttu!