Kisu karhutestissä 16.8.2014

Kisu käväisi Nilsiässä 16.8.2014 karhutestissä. Kisun käyttäytyminen oli hyvin odotettua. Kisu reagoi hajujälkeen voimakkaasti ja lähti jäljelle omatoimisesti. Karhun nähdessään Kisu jähmettyi ensin minun eteen ja aloitti heti haukkumisen. Karhun tullessa lähemmäksi Kisu siirtyi minun taakse takaviistoon. Kisu pysyikin loppuajan tasan saman matkan päässä karhusta. Kun karhu peruutti, Kisu otti saman verran askeleita eteenpäin. Ja vastaavasti kun Karhu lähestyi Kisua, Kisu piti huolen, että välimatka pysyi samana ja peruutti. Kisun toimintakyky, rohkeus ja taistelutahto olivat keskitasoa. Kisu palautui kokeesta hyvin ja keskusteltaessani tuomarin kanssa Kisu päätti ottaa jo nokoset. Tuomarin mukaan Kisu oli keskitasoa vahvempi hermorakenteeltaan ja kehui Kisua tasapainoiseksi perheenjäseneksi.

Oli todella mielenkiintoista seurata koirien käyttäytymistä ja oppia uutta. Koiran kohdatessa pedon valitettava totuus kuitenkin on, että omistaja jää “yksin”. Koira pitää varmasti huolen siitä, ettei itse joudu pedon suuhun.

Kisun ensireaktio karhun nähdessä.
Kisun ensireaktio karhun nähdessä.
Kisu päätti siirtyä kauemmaksi karhun lähestyessä.
Kisu päätti siirtyä kauemmaksi karhun lähestyessä.
Kisu piti huolen, että Karhu pysyi tietyn välimatkan päässä.
Kisu piti huolen, että Karhu pysyi tietyn välimatkan päässä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s